CAFÉ-RESTAURANT FAMEALIAR

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΜΙΤΣ | ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ

 

Η εταιρεία Korinthian Palace A.E. έχει δημιουργήσει στο Νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ ένα εστιατόριο-καφέ, δίνοντας έμφαση στην κάλυψη διατροφικών απαιτήσεων ακόμη και για τους ασθενείς που νοσηλεύονται στο ΝΙΜΙΤΣ.

 

«Η διαφορετικότητα σε σχέση με τα κυλικεία των περισσότερων νοσοκομείων έγκειται σε αυτό ακριβώς το σημείο: αντιμετωπίζουμε το προσωπικό, τους επισκέπτες και τους νοσηλευόμενους με το ίδιο αίσθημα ευθύνης, βάζοντας στο επίκεντρο της επιχειρησιακής μας φιλοσοφίας τον άνθρωπο. Στο πλαίσιο αυτό προσφέρουμε προϊόντα για πάσχοντες από διαβήτη, λαμβάνοντες θεραπευτική αγωγή με κορτιζόνη, υπερτασικούς, ανθρώπους με δυσανεξία στη γλουτένη, με χορτοφαγικό προσανατολισμό, ενώ εφαρμόζουμε αυστηρούς κανόνες υγιεινής», επισημαίνει ο Ηλίας Κακογιάννης, ιδιοκτήτης της εταιρείας Korinthian Palace Catering A.E., ο οποίος διαχειρίζεται το Famealiar.

 

Η ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ

Η ίδια ανθρωποκεντρική αισθητική αποτυπώνεται και στην αισθητική του χώρου, η οποία παραπέμπει σε ένα σύγχρονο και μοντέρνο καφέ. «Το πρώτο μας μέλημα ήταν το εστιατόριο να έχει έναν ζεστό χαρακτήρα, ώστε να μπορεί να προσφέρει μερικές στιγμές χαλάρωσης σε όσους το επισκέπτονται. Γι΄αυτό και κυριαρχούν το industrial design και οι έντονοι χρωματισμοί, λιτές διακοσμητικές γραμμές και ξύλινες επιφάνειες, με μοντέρνα, άνετα έπιπλα και εναλλαγή φωτισμένων και σκιερών σημείων, ώστε να υπάρχουν γωνίες ιδιωτικότητας. Αξιοποιήσαμε επίσης τον εξωτερικό χώρο για να αναπτύξουμε ένα μικρό υπαίθριο καθιστικό», τονίζει ο Ανδρέας Λυκούρας, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Δ. Δρακουλάκης ΑΒΕΤΕ, που ανέλαβε τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τον εξοπλισμό του εστιατορίου. «Η πραγματική πρόκληση όμως είχε να κάνει με τις βιτρίνες, τα πόστα εργασίας και τους χώρους προετοιμασίας των γευμάτων, λόγω της πληθώρας αλλά και της ιδιαιτερότητας πολλών κωδικών. Η λύση δόθηκε με τις βιτρίνες τελευταίας τεχνολογίας της εταιρείας Δ. Δρακουλάκης, η κατάλληλη διάταξη των οποίων επιτρέπει σε όλους τους επισκέπτες του καταστήματος, να δουν με την πρώτη ματιά την πλούσια γκάμα των προϊόντων. Εξάλλου οι συνθήκες φύλαξης ανταποκρίνονται στις υψηλότερες προδιαγραφές για να μπορούν να καταναλωθούν και από ευπαθείς ομάδες».